Blog

Agrotex srl., titular al proiectului „Înființare bază de depozitare, condiționare și procesare produse agricole”, propus a fi realizat în intravilanul municipiului Carei, județul Satu Mare, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul menționat. Citeste tot articolul „Solicitare acord de mediu pentru proiectul „Înființare bază de depozitare, condiționare și procesare produse agricole” în intravilanul localității Carei, jud. Satu Mare”

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat marți, 11 decembrie 2018, că un număr de 509.475 de fermieri care au depus Cerere unică de plată au primit, de la începutul lunii decembrie şi până în prezent, 263,70 milioane de euro, reprezentând plata regulară aferentă Campaniei 2018. Citeste tot articolul „APIA: 509.475 fermieri au primit 263 milioane de euro, plata aferentă Campaniei 2018”

Comisia Europeană a anunțat miercuri, 28 noiembrie 2018, că va rambursa agricultorilor europeni 444 milioane euro, sumă provenită din „rezerva de criză agricolă” ce nu a fost utilizată în 2018. Din păcate, agricultorii români așteaptă clarificări, România fiind singura țară membră a Uniunii Europene care nu apare în listă. Citeste tot articolul „444 milioane euro rambursate agricultorilor europeni. Românii așteaptă clarificări”

Comisia Europeană a dispus revocarea aprobării europene pentru fungicidul Tiram, în ciuda opoziției mai multor țări membre. Din cauza opoziției acestor state membre, care reprezintă peste 35% din populația Uniunii Europene, nu a fost posibilă atingerea majorității necesare aprobării prevederilor, atât în cadrul ScoPaff (Standing Committee on Plants, Animals, Food and Feed) cât și în Comitetul de apel din 12 iulie 2018. Citeste tot articolul „Substanța activă Tiram interzisă din 2019 în Uniunea Europeană”