Ministrul Agriculturii, Petre Daea: „Decizia cultivarii plantelor modificate genetic se va lua in functie de interesul statal”

petre-daea

„Cultivarea plantelor modificate genetic este o tema pe care ar trebui sa o abordam intr-o alta formula, decat o intrebare pur si simplu pentru un ministru, respectiv cu cercetarea, cu oamenii din productie, in asa fel incat sa vedem care este interesul statal, cat ne costa o asemenea decizie si ce cale trebui sa luam”, a raspuns Petre Daea unei intrebari care viza sustinerea sa pentru cultivarea plantelor modificate genetic, in conditiile in care in spatiul public au aparut informatii potrivit carora ar fi un „prieten” al ONG-urilor si al biotehnologiilor.

Intrebat ce parere are despre Legea Supermarketurilor, in conditiile in care fostul sef de la Agricultura, Achim Irimescu, spunea ca este o lege proasta, ministrul propus al Agriculturii a afirmat ca aceasta va trebui aplicata din 2017, dar fara greseli. „Trebuie sa o aplicam inca din 2017 pentru ca nimeni nu poata sa nu puna in miscare un act normativ care exista. Eu fac o pauza pentru a nu gresi in exprimare: sper ca mintea sa ma tina in stare sa nu fac greseli”, a precizat Daea.

In ceea ce priveste plata la timp a subventiilor pentru fermieri, Petre Daea a mentionat ca va pune in aplicare „un program aprobat de poporul roman si asteptat de fermieri”. „Categoric da, vom plati la timp subventiile. Eu nu vin cu intentii. Eu vin sa pun in aplicare un program aprobat de poporul roman si asteptat de fermieri, altminteri nu avem ce discuta. Eu nu am venit aici pentru a-mi completa CV-ul si nu este cazul. Nu am venit pentru ambitii personale sau orgolii. Am singura misiune: sa imi indeplinesc ceea ce mi-a incredintat partidul, o misiune pe care fermierii o asteapta. Misiunea se incredinteaza si nu se cere, ea se duce la indeplinire la timp si fara echivoc”, a adaugat Daea.

In varsta de 68 de ani, Petre Daea este doctor in agronomie. A absolvit Facultatea de Agronomie Timisoara (1973), specializarea inginer agronom. A absolvit Institutul de Pregatire a Cadrelor de Conducere din Economie si Administratie (1982-1983).
Daea este membru PSD din 2001. In perioada martie 2002 — iulie 2004 a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, iar pana in decembrie 2004 a detinut si sefia in acest minister. Petre Daea a fost validat cu 23 de voturi pentru si 11 impotriva.

Ministrul desemnat al Agriculturii a fost audiat in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor si de Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala din Senatul Romaniei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *