Germania intenționează să interzică Glifosatul peste patru ani

3_pesticide

Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, a declarat marți, 6 noiembrie 2018, că ministerul său va utiliza toate mijloacele juridice pe care le are la dispoziție pentru a se asigura că utilizarea glifosatului va fi interzisă total, peste patru ani, după expirarea autorizației acestui erbicid, reînnoită anul trecut de Comisia Europeană.

Svenja Schulze, una dintre reprezentanții Partidului Social Democrat din guvernul de coaliție condus de cancelarul conservator Angela Merkel, a adăugat că agenția federală a Mediului ar trebui să adopte în viitor noi proceduri pentru autorizarea pesticidelor.

„Dacă utilizăm alte pesticide, poate chiar mai dăunătoare decât glifosatul, mediul va avea de suferit, așa că vom cere ca noi exigențe în materie de conservare a naturii să fie luate în considerare în procesul de autorizare a tuturor pesticidelor ce dăunează biodiversității”, a declarat ministrul.

Germania a fost viu criticată după votul ministrului Agriculturii din această țară, în favoarea reînnoirii autorizației pentru glifosat, în noiembrie 2017. Subiectul este unul sensibil din punct de vedere politic în Germania, din cauza achiziției de către Bayer a companiei Monsanto, al cărei erbicid, Roundup, utilizează glifosat. Acțiunile Bayer au scăzut spectaculos imediat după ce tribunalul din California a condamnat Monsanto la plata de daune substanțiale unui agricultor bolnav de cancer.

Sursa: Agrotrend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *